Zebra tollak

Ismerd meg a márkát!

A japán ZEBRA írószermárka 1992-ben jelent meg Magyarországon, s azóta is töretlen sikert arat a kézzel írott szavak világában. A ZEBRA írószerek széles választékában kínálnak golyóstollakat, zseléstollakat, rollertollakat, szövegkiemelőket, ceruzákat és egyéb írószereket. A praktikus és ergonomikus kialakítás mellett a tartósságnak is fontos szerepe van, hiszen a rendszeresen használt írószerek mindennapjaink részét képzik, így elengedhetetlen, hogy valódi értéket képviseljenek számunkra, és bárhol, bármikor élmény legyen az írás.

Zebra tollak

De honnan indult a ZEBRA márka?

1897-ben Tokumatsu Ishikawa, a ZEBRA Co., Ltd. alapítója elkészítette az első házilag gyártott acél tollhegyet saját házában, melyet laboratóriumként használt. Az alapító számított a tollhegy iránti igények növekedésére, ezért legyőzött számos nehézséget, amik a gyártás során merültek fel és saját maga megalkotta azokat a gyártógépeket, melyek segítségével sikerült magas minőségű tollhegyet előállítania. Ennek eredményeként 1897-ben elindította az Ishikawa Pen Co., Ltd.-t.

A cég hamarosan számos kiállításon nyert rangos díjat, mint például az 1911. évi japán Oktatási Anyagok Kiállításán a Fejlesztés Ezüst Érmét, ezzel megalapozva kitűnő hírnevét. 1914-ben bejegyeztették a ZEBRA márkanevet, mely később a cég hivatalos neve lett. A választás azért erre a névre esett, mert egy zebracsorda a szándék egységét tükrözi. Másrészt a márka jelzi a zebra elmélkedő-gondolkodó természetét és a japán közmondást „Onko Chishin”, ami azt jelenti, hogy „Szerezz tudást a múltból tanulva!”.

Napjainkban a ZEBRA fókuszában a tintagyártás áll. A különböző bázisú tinták, számos előnnyel rendelkeznek.

  • A golyóstollakban található olajbázisú tinta nem maszatolódik, íráshossza kiváló és hamar szárad a papíron.
  • A vízbázisú vagy zselés tinta olaj- és vízbázis keveréke, melyben a víz nagyobb arányban van jelen. A tinta gördülékeny írást biztosít használójának.
  • A folyékony tintás tollakkal azonnal írhatunk, az írás könnyed és 10-15 másodperc elteltével sem szárad be a tollhegye.
  • A lágy tinta szintén olaj- és vízbázis keveréke, melyben kisebb az olaj aránya. A könnyed írás mellett hosszabb írásképet tesz lehetővé, gyorsabb a száradási ideje, mint a zselés tintának, ráadásul vízálló tulajdonsággal is rendelkezik.
Zebra nyomósiron

A ZEBRA írószerek ide kattintva már készletről elérhetők!