Balkezes iskolaszerek

Balkezes termékek a MAPED kínálatában

A balkezesség örökletes genetikai tényezők hatására alakul ki. A biológiai alapokon nyugvó, a bal oldalt a jobbal szemben előnyben részesítő kézhasználat a jobb agyfélteke dominanciájával magyarázható. A jobb agyfélteke felelős többek között a kreativitásért, a művészi látásmódért, a zenéért, érzékelésért és az érzelmekért.
A felnőtt népesség körében a balkezesek aránya 15%-ra tehető, és az arány a nyugati lakosság körében folyamatosan növekszik.

A balkezesség tehát nem megszokás, a jobb kézre való áttérést nem szabad erőltetni, mert az károsan befolyásolhatja a tanulási folyamatokat, az írás és olvasás elsajátítását.

A MAPED tudja mire van szükséged

A MAPED innovatív gyártóként figyelembe veszi a balkezes felhasználók igényeit a termékek tervezése és előállítása során. Ezért a kifejezetten számukra tervezett termékek között minden balkezes felhasználó megoldást talál olyan hétköznapi problémák áthidalására, mint a saját kezük által kitakart és elmaszatolt írás.

A balkezes gyermekek számára kiemelten fontos, hogy megfelelő, jól használható iskolaszereket válasszunk. A speciális kialakítású iskolaszerek vásárlásával megkönnyíthető a legkisebbek dolga az iskolában is!

A hagyományos írószerek a balkezeseknek nem állnak kézre, sőt erőltetett használatuk fájdalmat, helytelen kézfejtartást eredményez. A tollakból, ceruzákból, ollókból, hegyezőkből és vonalzókból mindenképpen szükséges balkezes típusút választanunk. A MAPED kínálatában ezek megtalálhatók!

balkezes iskolaszerek

A MAPED ollók közül a „Vivo 3D”, a „Shape 3D” és a „Sensoft 3D” típusok rendelkeznek balkezes változattal, melyek pengéit felcserélték, majd ennek megfelelően szabták a fogórészt a kéz vonalaira.

A MAPED „I-Gloo” hegyezővel gyerekjáték a hegyezés, hiszen nem csak ergonomikus kialakítású, de pengéje is fordított, ezáltal a bal kézben tartott ceruza az óramutató járásával ellentétes irányban hegyezhető.

A balkezeseknek szánt vonalzókészleten fordítva, azaz jobbról balra vannak feltüntetve a számok, így sokkal könnyebben leolvasható számukra.

balkezes olló, vonalzó, hegyező

Balkezes MAPED eszközök választásával garantálhatjuk a kényelmes, kímélő írást, vágást, hegyezést az iskolában, gyorsíthatjuk a tanulási folyamatot és sok kellemetlenségtől megóvhatjuk gyermekeinket. Segítségükkel megelőzhető a rosszul berögzült kéztartás, a görcsös fogás, melyet a nem megfelelő, jobbkezesek számára kialakított iskolaszerek idéznek elő.

A balkezesek számára készült MAPED termékek ide kattintva tekinthetők meg.